Obra Social Caixa Sabadell
Cinema de Muntanya de Torelló

NOTÍCIES


El Festival fa un tribut a Jordi Pons: una vida dedicada a l'alpinisme i al cinema

13/07/2017

Torelló tornarà a ser l’epicentre del millor cinema a gran altura del 10 al 19 de novembre. El Festival BBVA de Cinema de Muntanya continua creixent. La 35a edició del certamen amplia el ventall de propostes i reforça, encara més, un model d’èxit que reuneix cada any les millors projeccions cinematogràfiques.

 

Tot i la seva dimensió internacional, el Festival vol seguir sent l’escenari on es recorden els grans èxits catalans. És per això que l’edició d’aquest any donarà el tret de sortida amb un tribut a la figura de Jordi Pons. L’acte inaugural servirà per reconèixer els grans mèrits de l’alpinista català; capaç de combinar de la millor manera la passió per la muntanya i el cinema durant més de seixanta anys. Al llarg de l’espectacle es reviuran les grans ascensions de l’alpinisme de casa nostra a través de les pel·lícules de Pons acompanyades del testimoni dels seus companys d’aventures.  

 

Però aquest no serà el primer acte de la programació oficial. Per primera vegada en 35 anys, el Festival farà una preinauguració la nit del 9 de novembre amb un concert del cor Exaudio d’Igualada al mateix teatre Cirvianum. El grup format per 32 noies i dirigit per Esteve Costa interpretarà un repertori musical amb un denominador comú: la muntanya.

 

_Renovació del conveni de coorganització

 

Els primers detalls de la 35a edició del Festival s'han donat a conèixer aquest dijous en el marc de l'acte de renovació del conveni de coorganització i patrocini amb la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX. D'aquesta manera, el Festival BBVA de Cinema de Muntanya tornarà a ser el punt de trobada pels amants de la muntanya, que podran gaudir dels millors films d’alpinisme, aventura i etnografia del panorama internacional.

 

Tornar a totes les notícies [+]
sombra
AMB EL SUPORT DE: