News

08/11/2019
Un viatge per Alaska i el Yukon sense moure’t de Torelló!
Un viatge per Alaska i el Yukon sense moure’t de Torelló!

Falta una setmana perquè arrenqui el 37è Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló, però els més impacients ja podeu descobrir els primers secrets d’Alaska i el Yukon. A partir d’aquest dissabte, la biblioteca Dos Rius exposa una recopilació de les millors instantànies del fotògraf Oriol Alamanyi que resumeixen els dos mesos de viatge per aquestes terres nòrdiques i enmig de la natura més salvatge.  

I si teniu ganes d’endinsar-vos en la història d’aquesta regió, no us perdeu l’exposició central del certamen! Més enllà del vessant alpinístic, el Yukon és una de les zones més castigades per la mà de l’home. El Festival estrenarà divendres que ve –15 de novembre– la mostra ‘L’Or del Klondike’ al foyer del teatre Cirvianum de Torelló. El 1896 que al fons d’aquest riu s’hi amagava or. Milers de persones van deixar-ho tot i van anar a la recerca d’aquest metall amb unes condicions molts dures. La Febre de l’Orva generar tot un imaginari que va involucrar el cinema, els còmics i la publicitat... i que per primera vegada es podrà veure en una mostra inèdita al Festival!
 
A més, no perdeu de vista que per 24è any consecutiu, tindrem les últimes novetats literàries de muntanya i aventura. Podreu fullejar les més de 200 publicacions al foyer del Cirvianum.
 
Perquè recorda, som l’aventura que es veu i es viu!